Mezinárodní klavírní soutěž Klávesa 2014 | 9. - 11.5.2014 | Mikulov

11.05.2014 00:00

Mladí klavíristé se sjedou do Mikulova


Mikulovským zámkem se bude od 9. do 11. května linout zvuk klavíru. Mladí nadějní hudebníci se zde setkají na mezinárodní klavírní soutěži Klávesa 2014.

V Mikulově se tato výjimečná hudební událost koná již druhým rokem. Původně se soutěž odehrávala v prostorách broumovského kláštera a nesla také jméno Broumovská klávesa. Vzhledem k tomu, že podmínky pro takovýto druh soutěže nebyly v Broumově ideální, rozhodli se pořadatelé přemístit akci do Mikulova,“ řekla za mikulovské organizátory Markéta Kubínová ze Základní umělecké školy.

Celá soutěž bude veřejná a mladí klavíristé se představí v zámeckém sále. V neděli 11. května také proběhne koncert vítězů.

Na soutěži je kromě samotných účinkujících, kteří přijedou jak z České republiky, tak ze Slovenska, Číny, Koreje, Německa, Bulharska Rakouska, Polska či Ruska, velmi výjimečné složení poroty. V ní usednou uznávaní profesionálové a vítězové soutěže tak dostanou příležitost vystoupit na velkých profesionálních pódiích, které z velké části zaštiťují právě porotci,“ upřesnila Markéta Kubínová.