Den Země | 26.4.2014 | Mikulov

26.04.2014 10:00

Tradiční oslavy DNE ZEMĚ

se budou konat 26. dubna opět v přírodní rezervaci Na Turoldu. Letos ovšem s řadou změn. Doposavad hlavním organizátorem oslav bylo občanské sdružení Centrum ekologické výchovy Pálava. To také pořádalo soutěže ve sběru hliníku a baterií. V letošním roce se však organizace ujala Správa jeskyní Na Turoldu a její vedoucí Jiří Kolařík se svými kolegy a dalšími občanskými sdruženími připravuje pestrý program akce, ovšem hliník ani baterie se už vybírat nebudou.


Během oslav, které začnou v deset hodin, si na své přijdou jak malí, tak velcí návštěvníci. Dopolední část programu a soutěže budou pro všechny věkové kategorie a v pravé poledne bude vyhlášení vítězů. „Všichni, kdo budou soutěžit, se mohou těšit na zajímavé ceny, které nám věnovali sponzoři včetně města Mikulova,“ řekl Jiří Kolařík.
 

Od 12.30 hodin pak vystoupí kapela CODEX, která hraje historickou hudbu. Ten, kdo si bude chtít zasoutěžit i odpoledne, bude mít také možnost od 13.30 do 15.30 hodin. A opět se bude hrát o zajímavé ceny. „Pro všechny návštěvníky DNE ZEMĚ je jako již tradičně připravena netradiční bezplatná prohlídka jeskyní,“ řekl na závěr za organizátory Jiří Kolařík.