Výtěžek z charitativní aukce pomůže dennímu stacionáři v Mikulově

23.11.2013 21:38

 

Občanské sdružení Biliculum pořádalo v pátek 22. listopadu už sedmý ročník charitativní aukce, která pomůže dennímu stacionáři v Mikulově. Během večer se díky štědrosti přítomných dražitelů podařilo získat dvě stě sedmdesát šest tisíc korun. Zámecký sál v Mikulově zaplnila stovka lidí a nechyběli ani klienti stacionáře a pracovníci, kteří se o ně po celý rok starají.

Osmnáctka příznivců a podporovatelů stacionáře dražila jak vzácná archivní vína, tak umělecká díla i výtvarná díla dětí a uživatelů denního stacionáře a další hodnotné ceny. „I když letos bylo dražitelů o něco míň, o to víc nás těší výsledek a opravdu jsme moc vděčni za tak vysokou částku, kterou se nám podařilo aukcí získat,“ řekl ředitel stacionáře Petr Malásek.

„Výtěžek z letošní aukce půjde opět na potřeby našeho stacionáře. Tentokrát na dofinancování provozu,“ doplnil Petr Malásek. V loňských letech se díky štědrosti dražitelů, partnerů i sponzorů podařilo pro stacionář koupit devítimístný automobil pro svoz a rozvoz dětí do stacionáře, vybudovat výtah či vybavit speciální hernu.

Mikulovský stacionář poskytuje nyní služby dvaceti šesti klientům od tří do dvaceti osmi let. „Před deseti lety jsme začínali se sedmi klienty a dnes jsme na maximu. Příští rok zde bude dvacet sedm klientů, a to nejenom z okresu Břeclav, ale i ze sousedního znojemského okresu či Brna-venkova,“ prozradil Petr Malásek. Stacionář dosáhl, co se týče jeho prostorových kapacit, stropu. „Jediným možným řešením je paradoxně zrekonstruovat další sklepní prostory. Všechno je ovšem o financích,“ dodal ředitel stacionáře.

Tradičním hostem sedmé charitativní aukce na podporu denního stacionáře v Mikulově byl senátor za břeclavský okres Jan Hajda, za město Mikulov akci podpořil radní Tomáš Hlavenka a čestnými hosty byli zástupci Československé obce legionářské, kteří s občanským sdružením Biliculum dlouhodobě spolupracují. O hudební program slavnostního večera se postaral sólista Státní opery Praha Jurij Kruglov, kterého na klavír doprovázel Jan Král.