Vánoční koncert Michala Horáčka a jeho hostů v Mikulově | 20.12.2014 | Mikulov

20.12.2014 19:30

 

Vánoční koncert Michala Horáčka a jeho hostů v Mikulově

Textař Michal Horáček, držitel ceny Anděl a jedna z nejvýraznějších osobností české hudební scény zavítá do Mikulova. V sobotu 20. prosince vystoupí se svými hosty na speciálním vánočním koncertu v Městském kině.

Muž, který uspěl v mnoha oblastech veřejného života, se vám osobně představí spolu se svými hosty v hudebním pořadu s vyprávěním o své tvorbě a především projektu villonovských balad Český kalendář. Ten se stal hudební událostí roku 2013 a 2CD, jež Horáček vydal, také nejprodávanějším albem minulého roku.

Písně, ke kterým Horáček napsal texty, zazpívají špičkoví interpreti, kteří s textařem spolupracují už léta: bývalá vokalistka kapely Laura a její tygři Lenka Nová, nově Ruth Horáčková a rodák z Valašska a svébytný umělec František Segrado, jehož právě vydané debutantské album se stalo podle žebříčku IFPI druhý týden od vydání nejprodávanějším v České republice.

Speciální vánoční koncert pro Mikulov bude vycházet z hudebního recitálu „Mezi námi“, který se stal hudební událostí letošního roku. V samotném představení, v němž účinkuje Michal Horáček v roli vypravěče, uvede svou poezii, prolne ji s historkami a básněmi, které souvisejí s jeho jednotlivými hudebními projekty. Během devadesátiminutového pořadu spojí své improvizované úvahy o nadčasových i právě aktuálních tématech s písněmi interpretovanými talentovanými umělci a šansoniéry. Celý večer je koncipován na tři části. „V jedné představí Michal Horáček spolupráci se skladatelem Petrem Hapkou, v další svůj úspěšný recitál Kudykam a autorský projekt Český kalendář. A v neposlední řadě také poslední projekt, a to sólový debut šedesátiletého Františka Segrado. Představení je tak trochu v semaforském stylu, kdy jsou všichni účastníci neustále na pódiu,“ prozradil producent Michal Pekárek.  

Vánoční koncert MICHAL HORÁČEK: MEZI NÁMI zazní v mikulovském Městském kině v sobotu 20. prosince od 19.30 hodin. Pořadatelem je společnost Mikulovská rozvojová. Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji za 450 korun v Turistickém informačním centru Mikulov na Náměstí (tel.: 519 510 855), na místě pak budou stát 490 korun.