Pálavské vinobraní 2014 | 12. - 14.9.2014 | Mikulov

14.09.2014 00:00

Pálavské vinobraní

letos nabídne Lucii Bílou a Celeste Buckingham, hlavní hvězdou zůstane víno

Tento svátek vína, gastronomie a kultury letos proběhne od 12. do 14. září. Přípravy jsou už v plném proudu a organizátoři poskytli první informace o mimořádně atraktivním programu.


Mikulov se zaplní festivalovým děním nejenom na Náměstí či amfiteátru, ale další hudební a divadelní scény vzniknou v zámecké zahradě, na horním nádvoří zámku, Kozím hrádku či na ulici České. Zde se od pátku až do neděle vystřídají desítky účinkujících, kapel, dechových hudeb, folklorních souborů a cimbálových muzik. Samozřejmostí jsou stánky s vínem, čerstvým burčákem a nejrůznějšími kulinářskými specialitami.

 

Slavnosti mají letos opravdu prestižní obsazení koncertů, živě můžete spatřit nejoblíbenější kapely a interprety z naší i slovenské populární scény. „Návštěvníci se letos mohou těšit na Lucii Bílou, Celeste Buckingham, Anetu Langerovou, Věru Martinovou, 4TET, Michala Hrůzu, Petra Spáleného, Medicimbal s Bárou Basikovou, hudební skupiny Gipsy.cz, Divokej Bill, Support Lesbiens, IMT Smile, Polemic a mnoho dalších,“ upřesňuje  program Irma Konešová, produkční vinobraní.


Vrcholem akce je krojovaný průvod, následující družinu s králem Václavem IV. a královnou, jíž se každoročně stává Chantal Poullain. Pořádají se i soutěže a atrakce pro děti, nedělní výstup na Svatý kopeček a další zajímavé aktivity, jako jsou lety vrtulníkem či fotosoutěž. Pro zájemce bude speciálně vypraven v pátek a sobotu Mikulovský expres (vlak Brno-Mikulov a zpět) a zřízena stanová městečka.

 

Ten, kdo si chce dopřát romantiku, pohodu a klid u vína a dobrého burčáku, si najde také své. Ať už na zámku, ve vinařském městečku či v otevřených místních vinotékách a vinařstvích.

 

„Permanentku na třídenní program lze koupit od 1. června za 290 korun, poté v červenci a srpnu za 390 korun, na místě pak za 450 korun. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Nově předprodej zajišťuje společnost Ticketstream a Turistické informační centrum na Náměstí v Mikulově,“doplnila Marcela Koňáková, ředitelka spolupořadatelské společnosti Mikulovská rozvojová.

Více informací k akci naleznete na www.palavske-vinobrani.cz.